Nyheder

Farvel til afgiftsstigninger

Den nye erhvervspakke indeholder en annullering af de planlagte afgiftsstigninger på vin og alkoholsodavand samt meget andet, som skulle have været trådt i kraft 1. januar 2018.

Dansk Erhverv sætter fokus på grænsehandlen

Høje danske afgifter skubber handlen med nydelsesmidler ud over Danmarks grænser samtidig med, at de danske butikker og grossister er vidner til et voksende skyggemarked af varer, der importeres uden om det danske moms-, afgifts- og fødevarekontrolsystem.

Grækenland ventes at fjerne skat på vin

For at øge offentlige indtægter som led i den græske bailout-plan, introducerede man en punktafgift på vin. Grækerne havde budgetteret med en skatteindtægt på 60 mio. euro, men i realiteten blev det kun til 14 mio. euro. Til gengæld er det illegale salg af vin steget med 70 pct.

Grænsehandelsalliance: Stop nu absurd-teateret!

Grænsehandel er stadig et kæmpe problem, der hver dag gør, at vi går glip af store summer af salg, omsætning og arbejdspladser i Danmark. Hvis politikerne ønsker, at det skal være billigere at være dansker og samtidig løse et stort problem for landdistrikterne, kan de ikke prioritere noget mere oplagt i efterårets økonomiske forhandlinger.